Official Website of School of Electrical System Engineering UniMAP

Articles

Filter
  • SESI PERKONGSIAN PENYELIDIKAN BERSAMA PENGURUS "CENTRE OF EXCELLENCE GEOPOLYMER AND GREEN TECHNOLOGY (CEGeoGTECH)

    Pada 30 Oct 2015 (Jumaat), PPK Sistem Elektrik dan Pusat Kecermelangan "Renewable Energy" (CERE) telah mengadakan satu sesi perbincangan bersama Pengurus "Centre of Excellence Geopolymer and Green Technology (CEGeoGTECH) iaitu Prof. Madya Dr. Mohd Mustafa Al-Bakri Abdullah di bilik mesyuarat PPKSE yang turut dihadiri oleh Pensyarah, dan Pegawai Latihan Vokasional  di PPK Sistem Elektrik.

    Sesi ini membincangkan model perkembangan dan kemajuan CEGeoGTECH yang telah banyak menerima pengiktirafan dalam dan diluar Negara dan juga lebih bertumpu kepada perkongsian idea dan cadangan berkesan agar kemajuan yang sama dapat dicapai di PPK Sistem Elektrik dan CERE.

    Pada sesi ini Prof. Madya Dr. Mohd Mustafa Al-Bakri Abdullah turut berkongsi beberapa kaedah untuk meningkatkan keterlihatan sesebuah Centre of Excellence terutamnaya dari aspek penerbitan kertas penyelidikan dan pengurusan kewangan. Diharapkan dengan perkongsian ini CERE dan PPK Sistem Elektrik akan terus maju terutamanya didalam bidang penyelidikan dan seterusnya dapat menghasilkan kertas-kertas penyelidikan dan jurnal yang berimpak tinggi.

661621
Your IP: 10.101.2.21
Server Date: 20-04-2018

Contact Us

School of Electrical Systems Engineering
Universiti Malaysia Perlis
Pauh Putra Campus
02600 Arau, Perlis
 
Phone: +604-9885601 Fax: +604-9885602