Official Website of School of Electrical System Engineering UniMAP

Kemeriahan Hari Terbuka Engineering Team Project (ETP) 2016

Pauh Putra, 1 Jun 2016  - Sukacita dimaklumkan bahawa Pusat Pengajian Kejuruteraan Sistem Elektrik, Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) telah mengadakan Hari Terbuka ETP yang bertempat di makmal-makmal blok 1 PPK Sistem Elektrik.

 

“Engineering Team Project” (ETP) merupakan subjek berkumpulan pelajar yang diwujudkan bagi memberi peluang kepada pelajar mencetuskan idea dan berinovasi secara kreatif di dalam mencari penyelesaian kepada pelbagai masalah dalam masyarakat sekeliling.  Selain itu, ianya bertujuan untuk memberikan pendedahan kepada pelajar bagaimana menyelesaikan sesuatu tugas yang diberikan dalam satu jangka masa yang telah ditetapkan dan dalam masa yang sama memupuk minat pelajar untuk mencuba sesuatu yang baru. Hari Terbuka ETP ini julung kalinya diadakan bagi memberi peluang kepada individu luar yang berminat untuk melihat sendiri projek-projek yang di ilhamkan oleh para pelajar di pusat pengajian ini.

Tahniah diucapkan kepada semua pemenang dan penyelia anugerah- anugerah ETP Open Day semalam seperti berikut:


Berikut juga disenaraikan Top 10 Demo Keseluruhan Terbaik dan semoga menjadi pemangkin untuk terus membawa produk masing-masing ke Ekspo Rekacipta yang selanjutnya.


Akhir sekali tahniah kepada semua pelajar ETP 2016, AJK dan semua yang telah terlibat secara langsung dan tidak langsung dalam menjayakan produk dan Hari Terbuka ETP masing-masing. Jangan berputus asa kerana sentiasa ada peluang lain di masa hadapan.

586226
Your IP: 10.101.2.21
Server Date: 16-12-2017

Contact Us

School of Electrical Systems Engineering
Universiti Malaysia Perlis
Pauh Putra Campus
02600 Arau, Perlis
 
Phone: +604-9885601 Fax: +604-9885602

kpt baru   mqa png